רשומות

מציג פוסטים מתאריך 2016

קולנוע דוקומנטרי - ניתוח סרט "AMY"

תמונה
במהלך השנה למדנו על הסרט הדוקומנטרי, ותת-סוגות שנכללות בו: כגון סרט מסע, סרט דיוקן-ביוגרפי, דוקומנטרי אקטיביסטי, וכו'. הקולנוע התיעודי, שנהוג לחשוב כי מתעד את המציאות- עושה דבר אחר לחלוטין- הוא מפרש אותה. הסרט והדעה שמועברת בו תלויים אך ורק בבמאי ובמסר שהוא רוצה להעביר. ישנם מספר סוגים של סרטים דוקומנטריים: "הסרט התיעודי הקלאסי", בו הבמאי מסתיר את נוכחותו, מה שיוצר רושם של "אמת". "הקולנוע הישיר"- סרטים שהחלו כסרטי תעמולה, בהם היוצר הוא כ"זבוב על הקיר". "קולנוע האמת", "סרטי דיוקן", "סרטי מסע", ו"סרטים אקטיביסטיים" הם תת-סוגות נוספות תחת הז'אנר הדוקומנטרי. לדעתי, הסרטים הדוקומנטריים הם חשובים ומרתקים (בניגוד למה שחשבתי פעם), וחשוב שאנשים יראו יותר סרטים מעין אלו. אלו סרטים שמעלים את המודעות לבעיות חברתיות, ומציגים אנשים באופן מרתק ושונה. הסרט "איימי", שהוא סרט ביוגרפי קלאסי, מתאר את חייה של הזרמת והיוצרת "איימי ווינהאוס", בחייה ומותה: https://docs.google.com/document/d/1ppb3WNhED...

קיצורי מילים, סלנג, ואימוג'ים

תמונה
שיחה בווטסאפ עם שימושים באימוג'ים, סמיילים, וקיצורי מילים

משחק תקשורת

משחק תקשורת אחד נגד מאה משחק תקשורת בסגנון אחד נגד מאה, שעוסק בכל הנושאים והזירות שלמדנו השנה. 

עיצוב כותרת עיתון איחולן

תמונה
עיצוב כותרת עיתון בתוכנה "איחולן", היינו צריכים לעצב שתי כותרות עיתונים- אליטיסטי-איכותי, ופופולארי. במהלך העבודה השתמשנו באלמנטים שונים על פי הקריטריונים והמאפיינים השונים שיש בין עיתונים איכותיים לבין עיתונים פופולאריים.

סאטירה

סאטירה: קישור לעבודה: https://docs.google.com/document/d/1_UU--z5-tVvYtbco3NqlcQ_wAd7345xgKcJZdxqOfUo/edit היה עלינו לעשות עבודה שעוסקת ב'סאטירה'- היה עלינו לבחור קטע סאטירה מתוכנית סאטירה ישראלי (גב האומה, ארץ נהדרת, היהודים באים, וכו')- ולנתח אותו לפי קריטריונים מסויימים, ביניהם תאוריות הומור, ומושגי סאטירה והומור. במהלך העבודה למדתי על דרך הכתיבה של סאטירה וקומדיה באופן כללי, ואיך הקהל תופס את הסאטירה במובנים שונים (טקסט פתוח). אני בחרתי בקטע סאטירי מתוך "גב האומה".  במהלך העבודה למדנו כי על סאטירה להיות כואבת ו" נושכת "- אחרת היא כנראה לא עושה את עבודתה כראוי.

תרגיל 3 shot

זה תרגיל ה3 שוט שצילמנו במהלך לימודי קולנוע. תרגיל 3 שוט

תרגיל one shot

במהלך לימודי קולנוע, היה עלינו לצלם מספר תרגילים, ביניהם תרגיל וואן שוט- שוט אחד: תרגיל הוואן שוט

גלובאליזציה

קישור לעבודה "גלובאליזציה":   https://docs.google.com/document/d/1QLle5WyuPFWy1C2pC475NPFmEHCLEAtlgFQHIjd9680/edit במהלך העבודה עסקנו בנושא הגלובאליזציה: בקצרה, תהליך של העברת מידע ותרבות שהופך את העולם ל"כפרי" יותר, "קטן" יותר. במהלך העבודה היינו צריכים למצוא נושא שעבר גלובאליזציה- תרבות אחת המשתלטת על השנייה; אני בחרתי בנושא המוזיקה- תרבות מוזיקת הפופ האמריקאית השתלטה על תרבויות רבות אחרות (וישראל ביניהן).

ניתוח כותרת עיתון

תמונה
ניתוח כותרת עיתון בחרתי לנתח כתבה מהעיתון האמריקאי New York Times- שהכותרת הראשית שלו מודיעה על סיום מלחמת עיראק. במהלך העבודה, שמתי לב למספר אלמנטים שמראים שהעיתון הוא אליטיסטי- איכותי (כפי שרשום בגוף העבודה). אף ניתן להשוות אותו לעיתון "הארץ", מבחינת העיצוב שלו והשפה הגבוהה.

חדשות

ניתוח כתבת חדשות קישור למצגת:  https://docs.google.com/presentation/d/1CIqqZeIfgAL3YGzvlKP8GqYduEGaWFXNr9aPNr_2pRE/edit#slide=id.p בעבודה זו, היה עלינו להגדיר מהן חדשות, אילו קריטריונים עומדים על מנת שערך ייחשב 'ערך חדשותי', ועפ"י אלו לנתח כתבה שאנו בחרנו. אני בחרתי בכתבה שעוסקת בפרשת הרצח בדומא מתוך עיתון "הארץ", וניתחתי אותה על פי הקריטריונים ו'חמשת הממים' שמוצגים במצגת. בעבודה זו למדנו איך להבין כתבת חדשות באופן ברור יותר וטוב יותר- ומה עורכים וכתבים מציבים לעצמם כקריטריונים כאשר הם כותבים או מפרסמים כתבה.

"קצת עליי"

שמי גיא שוהם, תלמיד כיתה י' בבית ספר עירוני ה'. הרחבתי מגמת תקשורת וקולנוע. הרחבתי גם ערבית ופילוסופיה; אני אוהב לנגן בפסנתר, ולראות סדרות טלוויזיה כגון משחקי הכס, וכו'. כחלק מתהליך העבודה במגמת תקשורת עלינו לפתוח בלוג, ולצרף פוסטים שעוסקים בנושאים שעסקנו בהם במהלך השנה. בפוסט "קצת עליי", עלינו לצרף משפט, סרטון או תמונה המתארים אותנו, או דבר שאנחנו אוהבים ומתחברים אליו. מצורף קישור לטריילר לסרט הקולנוע האהוב עליי, Interstellar: https://www.youtube.com/watch?v=0vxOhd4qlnA הסרט הזה מאוד השפיעה עליי ובהבנה שלי את הקולנוע; לדעתי, סרטי מד"ב ופנטזיה לא מקבלים מספיק קרדיט, ונחשבים לסרטים שליוצריהם אכפת רק מהכסף, ולא מהקולנוע עצמו. אני לא מסכים עם זה- הבמאי האהוב עליי, כריסטופר נולאן, מביים את הסרטים שהוא רוצה ואוהב, לא על מנת לקבל כסף- אלא כדי לאהוב את יצירותיו.